Copenhagen Open AirMatvey Slavin: Copenhagen Open Air

Kunstmix ser frem til at byde velkommen til åbning torsdag d. 19. september kl. 17 af soloudstillingen ”Copenhagen Open Air” af den tyske kunstner Matvey Slavin.

Indenfor kunsten kan man tale om såkaldte udvælgelseskriterier, når man skal danne sig et overblik over, hvilken kunst der holder, og hvilken kunst der ikke holder. Hvad der f.eks. råber højt og provokerer, hvad der for øjeblikket gør sig godt på modebølgen, den coole og sikre stil, og hvad der anses for internationalt med stort "i" er ofte sådanne kriterier. Værker der måske knap så meget skriger op, har ikke nødvendigvis mindre at sige, og er måske i sidste ende sådanne værker, der ikke kommer i glemmebogen. Less is more skal dog her ikke forstås som en minimalistisk tilgang, hvor meget bliver frasorteret og kun enkelte småstreger eller flader lades tilbage, men mere at man ikke behøver at male voldshandlinger, ødelæggelser og ildebrand for at fortælle noget. I det stille kan der også siges meget.

Matvey Slavin er en kunstner, der går sin egen vej. En vej der kan synes fra en svunden tid, idet der ikke er ret mange kunstnere indenfor det felt i dag. Især ikke på den danske kunstscene. En tysk maler, der på mange måder adskiller sig fra det danske kunstnerliv, idet han har sin helt egen bagage med sig - en russisk barndom og et tysk studieliv. Matvey Slavin maler historiebilleder. Oliemalerierne tager sit afsæt i livet her og nu: det nære, det hverdagsliv han selv tilhører, men som han samtidig også kan se udefra. Vendingen All the world's a stage,/ And all the men and women merely players (William Shakespeare) synes at passe godt til den nye serie af malerier med titlen Copenhagen Open Air.

Scenen og bagtæppet i værkerne er steder fra København, som f.eks. Fælledparken, Kgs. Have, Søerne eller mere konkret Hviids Vinstue på Kgs. Nytorv. Anskues værkerne ved første øjenkast kan man tænke, at det drejer sig om snapshots, flygtige øjebliksbilleder. Ved nærmere undersøgelse af malerierne bemærkes dog, at billederne er iscenesat og efterjusteret: Tilfældigheder og unødvendige detaljer er sorteret væk og kun særlige instruerede skuespillere, dyr og rekvisitter er tilladt. Farver, perspektiv, proportioner og hele kompositionen er ligeledes nøje udvalgt af kunstneren. En efterligning af virkeligheden, en dokumentation, rekonstruktion og iscenesættelse, malet i realistisk ekspressiv stil.
Værkerne er sjældent statiske, og figurerne i billederne er næsten altid i bevægelse eller midt i en bevægelse. På denne måde inviterer Matvey Slavin beskueren ind i sine værker, ikke bare som passive betragtere, men som betragtere, der skal tage stilling til handlingsforløbet. Hvad er der lige sket, hvad sker der nu, og hvad skal der til at ske.

Matvey Slavin (f. 1987) er uddannet fra Hochschule für Angewandte Wissenschaften i Hamborg (2011) hos Prof. Erhard Göttlicher og fra Hochschule für bildende Künste i Hamborg (2015) hos Prof. Werner Büttner. Desuden studeret et semester på Akademie der Bildenden Künste i Wien hos Prof. Daniel Richter (2014). Bor og arbejder i Berlin og København. Har haft flere solo- og gruppeudstillinger i både Danmark og Tyskland www.matveyslavin.de


Tekst: Nana Bastrup, kunstmixMatvey Slavin: Copenhagen Open Air
Malerier
Fernisering torsdag d. 19.09. kl. 17-20, gratis adgang

Udstillingen varer fra 20.09. - 25.10.2019

Åbningstider: tirsdage 15-18, fredage 15-18


Finissage d. 25.10. kl. 17-20
Til finissagen udkommer et katalog med værkafbildninger samt tekst af Tom Jørgensen

kunstmix
© Copyright. All Rights Reserved.